Bitcoin og Dow Jones rir høyt i dag, mens gull- og tech-aksjer tar et dykk.

Bitcoin er nok en gang på rebound

Uken fikk en kompleks start da handelsmenn begynte å veie tyngre implikasjonene av en ny stimulansepakke og stadig mer inflasjonær pengepolitikk. Bitcoin er nok en gang på rebound, akkurat som Dow Jones treffer en fersk all-time high. Andre investeringer, som for eksempel gull- og tech-aksjer som FAANG-gruppen – Facebook, Apple, Amazon, Netflix og Google – klarer seg ikke så bra.

De fleste tradisjonelle markeder reagerte positivt på forventningene om at en ny stimuleringspakke kunne gi støtte for å forhindre markedskrasj. I løpet av Trump-tiden tjente slik politikk til å holde markedene flytende.

Med dette i tankene gikk Dollarindeksen (som måler relativ valuta styrke globalt) sitt fjerde påfølgende grønne lys med en vekst på 0,32%, noe som markerer en utvinning fra en nesten helårsnedgang. Dette er et tegn på at investorer generelt sett forventer en positiv utvikling ut av den amerikanske økonomien i nær fremtid, noe som igjen vil bidra til å styrke dollarens dominans over andre fiat-valutaer.

S&P 500 og den mer konservative Dow Jones hadde også godt av handelsoptimisme. S&P 500 registrerte en stigning på 0,88% til 3 873 poeng, mens Dow registrerte en topp på 1,93% til 32 104 poeng – en ny all-time high. Det viser at i det minste disse markedene forventer en positiv uke.

Handlere flytter pengene sine mellom forskjellige markeder

I mellomtiden klarte Bitcoin i kryptoland å bryte den bearish korreksjonen den startet i slutten av februar, en uke etter å ha slått en heltidspris på $ 56.000, og ser ut til å konsolidere seg i området litt over $ 50.000.

For øyeblikket er prisen på Bitcoin rett under $ 52.000, med respekt for trendlinjen som ble startet for nøyaktig en uke siden. Det massive Bitcoin-oksekjøringen som startet i mars i fjor, kraftig oppdrevet av et rush av institusjonelle investeringer, ser ut til å ha litt damp ennå.

Som forventet beviste gull sin negative korrelasjon med spekulative aksjer og andre investeringer. Etter hvert som investorer blir stadig mer selvtilfreds med fremtiden, avtar gullets appell som en butikk med verdi.

Prisen på gull har vært i en klar bearish kanal siden august 2020. Årsaken kan peke på et skifte av interesse blant investorer. Bart Melek, leder for råvarestrategier hos TD Securities, forklarte i dag til Reuters at stimulanspakken – hvis det samme scenariet som spilte ut i 2020 gjentar seg – kan føre til et løft for økonomien. Ettersom det er mer penger i omløp (på grunn av inflasjon), kan obligasjoner og andre markeder ha fordel når investorene søker en langsiktig likevekt. Følelsen skifter fordi handelsmenn kunne flytte pengene sine i jakten på bedre avkastning.

“Vi har en økonomi som er i bedring og inflasjonen blir til; det betyr til slutt at avkastningen har plass til å bevege seg høyere,” sa Melek til Reuters og la til at gull kan fortsette å falle til rundt $ 1.660 per unse.

Teknologimarkedet ser også ut til å være i et bearish humør. Nasdaq 100 er nesten 1% nede, nesten helt motsatt av Dow, S&P og Bitcoin beveger seg i dag.

“Tech Stocks that Move the Market” (en indeks opprettet av Yahoo med de viktigste og mest lovende teknologibedriftene i teknologiens verden) registrerte også en nedgang på 0,88%, omvendt proporsjonal med S & P 500.

By admin