Flickr Photogallery

Subscribe Newsletter

subscribe with FeedBurner

Flere DeFi-prosjekter avslører

  • 29. January 2021 at 19:40

Flere DeFi-prosjekter avslører, planlegger nye brukergrensesnittoppgraderinger

DeFi får en makeover da flere plattformer avdekker nye frontender, men vil innsatsen tiltrekke brukere?

Mange av de mest populære desentraliserte finansprotokollene får en front-end makeover, men vil det nye utseendet og de slankere grensesnittene gi bred adopsjon?

Kritikere har lenge hevdet at adgangsbarrieren for DeFi er betydelig, både for mengden kunnskap som kreves for å delta, og for ofte klumpete grensesnitt. Imidlertid Bitcoin Bank har en rekke prosjekter inkludert Sushiswap, Curve, Yearn.finance, BadgerDAO og Synthetix nylig rullet ut eller planlegger nye front-end utgivelser, de som kan gjøre samhandling med protokollene enklere.

Det nye utseendet sammenfaller av og til med betydelig teknisk utvikling. Synthetixs vellykkede lansering av lag to førte til en solnedgang av den populære Mintr-appen til fordel for en ny “Staking” frontend, og Yearns en gang-enkle brukergrensesnitt ble overhalt med noen distinkte stilistiske detaljer som falt sammen med lanseringen av v2-hvelv.

Yearn bestilte også en glatt reklamevideo for å feire lanseringen:

pic.twitter.com/2bcO70Ps6h
– yearn.finance (@iearnfinance) 18. januar 2021

Ifølge 0xMaki, en sentral bidragsyter i Sushiswap, er salgsfremmende og UI-innsats et tegn på sunn vekst

“Jeg tror det ikke betyr noe i begynnelsen, men jo mer prosjektet ditt blir seriøst og du vil modnes,” sa han. “Det bør være fokus nr. 1 fordi brukere som ikke er strømbrukere, aldri kommer til å bli med på vårt økosystem ellers.”

0xMaki sa at Sushiswap begynner å fokusere på markedsføring i takt med utvikling, med en 2021-veikart som inkluderer en innsats for originalt innhold fra et dedikert designteam, samt brukerutdanningstiltak.

“Vi har nettopp ansatt 4 nye kjerneutviklere og er i ferd med å legge til for første gang bidragsytere i comms / ops / design på heltid,” sa han. “Det blir spennende å se hvordan de kan utføre når de får denne typen ansvar.”

Men Brian Flynn fra RabbitHole, en DeFi-deltakelsesincentiviseringsplattform, er ikke overbevist om at en ny malingslikke på fronten vil være nok til å generere en betydelig økning i nye brukere.

“Mange vil si at det å ha en flott UI / UX vil hjelpe adopsjonen, men virkeligheten er at alle kan lage et grensesnitt for underliggende smarte kontrakter i DeFi,” sa han. “Å løse skalerbarhet er viktigere for bruk av DeFi i stedet for å ha god design.”

Videre antydet han at markedsføring kanskje ikke skaper ekte, “klissete” brukere som rutinemessig utnytter en protokoll over en lengre periode.

“Markedsføringsmateriell er generelt lave priser å produsere og kan generere massevis av hype og engasjement. Jeg er ikke sikker på om det er en god eller dårlig ting, bare en observasjon. ”

0xMaki er enig i at økningen i brukere fra nye brukergrensesnitt vil til slutt bleke sammenlignet med viktigere hendelser, for eksempel integrasjoner med tradisjonelle økonomispor. Men inntil skalerbarhet og integrasjoner kommer tydeligere inn i bildet, anbefaler han en balansert, temperert tilnærming til brukeropplevelse og markedsføring:

“Det er morsomt, ikke ferdig (ikke nødvendig å legge ut daglig, yo), god markedsføring er meningsfull og lærerik. Dette er akkurat slik jeg ser det bringe hype + visuals fra tid til annen :) ”